Douchebak Kopen voor Uw Nieuwe Badkamer | Euro Outlet Center

Douchebakken

Een douchebak kan bepalend zijn voor de uitstraling van uw nieuwe douche. U kijkt waarschijnlijk als eerste tegen de douchebak aan in uw badkamer. In ons assortiment verkopen we verschillende soorten douchebakken. U kan zo voor een design kiezen die past bij wat u in gedachten heeft. 

Douchebakken

Subcategorieën

Douchebak - Efficiënt water afvoeren.

Een douchebak is de perfecte oplossing om snel en efficiënt water af te voeren. Het waterafvoersysteem is volledig in de bak geregeld. U hoeft dit dus zelf niet in de badkamervloer aan te leggen. Dit is een voordeel als u bijvoorbeeld achteraf besluit een inloopdouche met douchebak te maken. U hoeft de bestaande vloer er dan niet uit te slopen. Het enige nadeel is dat u met een losse douchebak wel een opstapje krijgt in uw inloopdouche. 

Waar moet u opletten bij een douchebak kopen?

Als eerste zijn de afmetingen douchebak natuurlijk belangrijk. Welke maat douchebak past er in uw douchecabine of doucheruimte? Hou hierbij ook rekening met de binnen en/of buitenmaat. Heeft u geen flauw idee waar u op moet letten? Dan kunnen onze vriendelijke medewerkers u altijd verder helpen. Bij Euro Outlet Center hebben we al meer dan 25 jaar ervaring in badkamers en helpen u graag verder. Daarnaast is het handig om na te denken over het materiaal waaruit de douchebak gemaakt is. U kan bijvoorbeeld voor wit kunststof kiezen of voor natuursteen om over te laten lopen in uw badkamer. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren bij een douchebak kopen. 

Afmetingen douchebak voor uw badkamer.

De afmetingen douchebak moeten natuurlijk wel kloppen. Gelukkig hebben wij diverse afmetingen standaard op voorraad. Van een kleine bak van 80x80 cm tot een xl douchebak van 100x100 cm. We hebben verschillende mogelijkheden om uw douchecabine in te richten. 

Lage douchebak als inloopmodel.

Als u liever geen volledige inloopdouche wilt vanwege de installatie van de cabine, dan kan u een lage douchebak bestellen. Een lage douchebak heeft de uitstraling van een inloopdouche. Daarbij heeft u geen vervelende opstap meer, zoals bij een diepe douchebak. Het enige nadeel is dat het water iets sneller over de rand van de bak heenloopt. Maar als uw douchebak groot genoeg is heeft u hier geen last van. Het water wordt dan netjes afgevoerd via de afvoer van de bak. Een lage douchebak kan dus een leuk alternatief zijn in uw badkamer

Diepe douchebak als mini bad gebruiken.

Het nadeel van een losse douchecabine is dat de kinderen niet in bad kunnen. Een alternatief is een extra diepe douchebak. U kan hier de stop in doen en een soort bad creëren voor de kinderen. De bak is diep genoeg om lekker in te badderen. Daarbij zorgt een diepe douchebak ervoor dat het water niet meer over de rand heenloopt tijdens het douchen. Dit is natuurlijk fijn als u geen waterballet meer in de badkamer wilt hebben. 

Douchebak is eenvoudig schoon te houden.

Een inloopdouche is natuurlijk prachtig, maar een natuurstenen vloer is lastig schoon te houden. Vooral als u veel last heeft van kalk. Kalkaanslag zorgt ervoor dat de tegelvloer een lelijke kalklaag krijgt. Een douchebak is veel makkelijker te schrobben. Dankzij de gladde coating blijft kalk er niet zo eenvoudig meer aan plakken. Dit maakt het eenvoudiger om de bak schoon te houden. Wilt u advies over een nieuwe douchebak kopen? Onze medewerkers staan graag voor u klaar in onze showroom in Bussum. Uiteraard kan u altijd vrijblijvend langskomen om de spullen zelf te zien voor u besteld.